Atakum hangi ilin ilçesidir?
İlçe, Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde, Karadeniz’in güneyinde yer almaktadır. Doğuda İlkadım, batıda 19 Mayıs ilçeleriyle komşudur. Kuzeyde Karadeniz ile çevrilidir.
Atakum sahili nasıl bir yer?
Omtel Plajı, Atakum Omtel Plajı, Samsun’un Mavi Bayraklı plajlarından biridir. Uzun bir sahil şeridine sahip olan plaj, temiz ve masmavi deniziyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin tercihi olmaktadır. Aynı adı taşıyan Omtel Otel tarafından işletilen plaja giriş ücretsizdir.
Atakum Plajı nerededir?
Atakum İnci Plajı şehir merkezine 1,5 km, şehir merkezine 5 km uzaklıktadır. Ulaşım Samsun-Sinop karayolu üzerinden sağlanmaktadır. Plajın yakınında toplu taşıma mevcuttur. Eskiden Matasyon olarak bilinen İnci Plajı, Mavi Bayrak ödülüne layık görülmüştür.
Atakum Belediyesi hangi şehirde?
Atakum, Samsun’un merkez ilçesidir.
Atakum eskiden nereye bağlıydı?
Sivas vilayetinin Amasya sancağının kazası olarak geçen Samsun ve çevresi, Rumca olarak bilinirken, o dönemin resmi belgelerinde Canik olarak geçmektedir. Atakum bölgesi ise ilçenin merkez ilçesi sınırları içerisinde sunulmaktadır.
Samsun’un en büyük ilçesi neresi?
En kalabalık ilçe 312.332 kişiyle İlkadım’dır. En az nüfusa sahip ilçe ise Yakakent’tir. Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe 1’dir.
Samsun Atakum neyi meşhur?
Atakum’un en ünlü cazibesi şüphesiz 20 kilometrelik sahil şerididir. Uzun plajlar, berrak deniz ve güneşin altında geçirilen keyifli saatler burayı seçmeniz için diğer nedenlerdir. Sahilde yürüyüş yapabilir ve sahil restoranlarında lezzetli yerel yemekleri deneyebilirsiniz.
Atakum pahalı mı?
Adından da anlaşılacağı üzere Karadeniz bölgesinde eşi benzeri olmayan, hatta Türkiye’de bile ender bulunan bir sahil şeridi ve kumlu plajı bulunmaktadır. Atakum mekan açısından oldukça pahalı bir yerdir.
Atakum merkez mi?
İlkadım ve Canik ile birlikte üç merkez ilçeden biri olan Atakum’un nüfusu 2018 yılı itibarıyla 202’dir.
Atakum sahilde alkol içmek yasak mı?
Samsun Valiliği kararıyla halka açık denizler, sahil bölgeleri vb. yerlerde bazı yerlerde alkol tüketimi yasaklandı. #samsun #alkol #atakumplajı #atakum.
Atakumda yüzülür mü?
Özellikle Atakum sahili Samsun’un en büyük ve en uzun plajlarına sahip bölgelerinden biridir. Atakum plajı Samsun Belediyesi tarafından yeniden yenilenerek yerli ve yabancı turistlerin gözde plajı haline gelmiştir.
Samsunda en iyi nerede denize girilir?
Samsun, İlkadım Sahil Yolu, Atakum Plajı, Miliç Plajı, Omtel Plajı, Körfez Sahili, Nazar Plajı, İnci Plajı, Fener Plajı, Çatalçam Plajı, İncesu Plajı ve Sahil Plajı gibi muhteşem plajlarıyla unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. İşte Samsun’da denize girilebilecek yerler: Fener Plajı, İnci Plajı
Atakum nereye bağlı?
12 Kasım 2012 tarihinde çıkarılan ve 2014 yerel seçimleriyle yürürlüğe giren 6360 sayılı kanunla Samsun’un tüm ilçeleri il özel idaresinin yetki alanına alınarak Samsun bütün bir il haline getirildi. Merkez ilçeler: Atakum.
Samsun Atakum Plajı ücretli mi?
Girişi ücretsiz olan Atakum İnci Plajı, ilçenin Mavi Bayraklı plajlarından biridir. İnce kumu ve masmavi, berrak deniziyle İnci Plajı, şehir merkezine sadece 1 kilometre uzaklıktadır.
Atakum nasıl bir yer?
Atakum, doğal güzellikleri, tarihi ve turistik yerleriyle çeşitli aktiviteler sunan Samsun ilinin bir ilçesidir. Halk plajları yüzmek için idealdir. Şehir şehir merkezine yakın olmasına rağmen, bölgedeki yemyeşil alanlar ve tarihi yerler görülmeye değerdir.
Samsun’un kaç ili var?
TÜİK verilerine göre 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 17 ilçe ve belediye ve bu belediyelere bağlı toplam 1252 mahalle bulunmaktadır. Mah. Graf.
Samsun’da kaç tane ilçe var?
Samsunİlçe sayısı:17Belediye sayısı:18Şehir sayısı:0Köy sayısı:0
Atakum ismini nereden almıştır?
Osmanlı döneminde Atakum bölgesinde; Mısır Ermenilerinden Matossian ailesi yaşamıştır. Bu yerlerde tütün yetiştirme alanları, Matosyan veya mutasyon çiftlikleri olarak da bilinir. Zamanla bu bölgelerin isimleri Matasyon olarak kısaltılmış ve günümüzdeki Atakum olmuştur.
Samsun Atakum ne zaman ilçe oldu?
1 Temmuz 2008 tarihinde Atakum, Atakent, Kurupelit, Altınkum, Çatalçam ve Taflan ilçelerinin birleştirilmesiyle “Atakum” isimli ilçe kurulmuştur.